Steve McDaniel, onze internationaal directeur, heeft onlangs een bezoek gebracht aan een van onze Amerikaanse partnerkerken, Northridge Church in Pensacola, Florida. Terwijl hij daar was, vertelde hij hoe de Heer zich beweegt in Guatemala en Albanië door de ministry of Living Water Adopt-A-Child (LWAAC).

Hij begon met het beschrijven van de erbarmelijke omstandigheden van ministry in deze landen in een Covid-19-wereld. Guatemala worstelt met corruptie en armoede. De vaccins zijn niet beschikbaar voor de meeste mensen en mensen delen maskers. Alle acht LWAAC-kerkgebouwen in Guatemala zijn momenteel gesloten voor persoonlijke bijeenkomsten, waardoor het noodzakelijk is creatieve manieren te ontwikkelen om de mensen daar te bereiken met de hoop van Jezus.

'Dus we brengen de kerk naar de mensen,' zei Steve tegen de gemeente. “We gaan de straat op, de wijken en de dorpen in. We delen eten en boodschappen uit aan gezinnen. En we nemen het Evangelie uit. '

Onze teams in Guatemala vormen momenteel koppels en als ze voedsel aan gezinnen bezorgen, bidden ze voor hen, dienen ze en vertellen ze over de hoop van Jezus Christus. “Het was ongelooflijk om te zien hoeveel mensen beïnvloed werden door deze stijl van ministry’, verbaast Steve zich. "Als we uit Covid komen, zijn er een aantal dingen waar we waarschijnlijk niet meer naar terug zullen keren." Hij zei dat hij uitkijkt naar wanneer kinderen kunnen terugkeren naar onze ministry gebouwen fysiek, maar merkt ook op dat "God ons in een andere richting beweegt."

Maar ondanks alle omslachtige uitdagingen, het evangelie bloeit in Guatemala. Ja, er zijn minder kerkgangers vanwege minder diensten, maar we bereiken elke dag nieuwe mensen met het Goede Nieuws over Jezus Christus. Evenzo bloeien onze kerken in Albanië. We hebben momenteel 800-900 kinderen, voornamelijk moslims, in ons programma. Slechts ongeveer 1% van de bevolking is evangelische christenen, maar toch we hebben net een nieuwe kerk geboren.

Steve wees erop dat, “Om iemand uit de moslimtheologie te breken, is een beweging van de Geest nodig.” Vervolgens citeerde hij de woorden van Jezus in Handelingen 1:8: “Maar je zult kracht ontvangen als de Heilige Geest over je komt; en jullie zullen mijn getuigen zijn in Jeruzalem, en in heel Judea en Samaria, en tot aan de uiteinden van de aarde.”

Eerlijk gezegd, zei Steve, willen Albanezen niet in Albanië blijven en Guatemalanen willen niet in Guatemala blijven. Ongeacht de staat van armoede in de VS, deze vreemde landen ervaren een mate van wanhoop die velen van ons, geboren in Amerika, niet kunnen bevatten. Steve relativeerde het met enkele schokkende vragen.

'Ben je ooit zo wanhopig geweest dat je je kinderen achterliet om eruit te komen? Of neem er drie en laat er drie achter?” hij vroeg. "Dit gebeurt de hele tijd, en het zijn geen slechte mensen."

“Een deel van onze missie is om ze te laten zien dat God geen fout heeft gemaakt door ze daar te baren. Hij heeft een plan voor hen daar en tenzij Hij hen zei te gaan, zouden ze moeten blijven,' zei Steve. “We proberen ze hoop te geven, want er is geen grotere hoop dan Jezus.”

Steve verklaarde: "Ik zit er voor de lange termijn in in Guatemala en Albanië, dat is mijn 'einde van de aarde'."

Bekijk Steve's volledige boodschap in de opname van de zondagsdiensten van Northridge Church.