Door: Steve McDaniel, internationaal directeur

De situatie in Guatemala is momenteel kritiek. De president van Guatemala heeft zojuist de noodtoestand uitgeroepen vanwege Covid-19. Ziekenhuizen worden overspoeld met het aantal Covid-patiënten dat behandeling nodig heeft.

Momenteel zijn de aantallen zo hoog dat de meeste openbare ziekenhuizen patiënten afwijzen.

Patiënten met middelen kunnen dan terecht bij particuliere ziekenhuizen. Maar voor de meerderheid van de bevolking is dat Living Water Adopt-A-Child dient, is dit geen optie. Onze medische klinieken zijn open en we helpen zo goed als we kunnen.

De huidige noodtoestand duurt tot 11 september. We hopen dat de situatie zal verbeteren en ons in staat zal stellen onze voedingsprogramma's en kerken te heropenen. Ondertussen zijn onze teams echter druk bezig.

De crisis is echt. De grenscrisis is echt. De wanhoop van de mensen is reëel.

Veel van de mensen uit de dorpen die we dienen, zijn op weg naar de VS naar Mexico gevlucht Openbare scholen zijn gesloten en de werkloosheid is zeer hoog.

Onze toegewijde medewerkers zijn actief en we maken het verschil. Hoewel het duidelijk is dat deze crises echt zijn, is Gods liefde dat ook. We doen er alles aan om zoveel mogelijk gezinnen te helpen. De voedseldistributies hebben gevolgen voor hele gezinnen, niet alleen voor de kinderen. Zoals je kunt zien, zorgen we voor voedsel en dienen we de liefde van God. Ja, langs de wegen, in de velden, gemeenschappen en lege scholen delen we voedsel uit, bidden en verkondigen we het evangelie van onze Heer Jezus!

We vragen u om met ons mee te bidden voor onze ministry werk en de gezinnen die we dienen. Bedankt aan al onze trouwe supporters!