We houden van en zijn hartstochtelijk toegewijd aan onze twee Living Water Adopt-A-Child (LWAAC) missievelden – Guatemala en Albanië. In de naam van Jezus bieden we al meer dan 40 jaar hulp en hoop aan Guatemala en 25 jaar aan Albanië. Hoe en waarom hebben deze landen ons hart veroverd?

Guatemala

Onze oprichters, Mack & Peggy McKeown, zijn begonnen Living Water in Guatemala in 1980. Op dat moment, het land had al 20 jaar Guatemalteekse burgeroorlog meegemaakt en de behoefte aan hulp in de door oorlog verscheurde bergen was overweldigend. Mack en Peggy begonnen hun werk met het openen van tandheelkundige en medische klinieken in deze landelijke gebieden en het duurde niet lang voordat ze kinderen begonnen te voeden in 1983. Toen ze anderen vroegen om met hen samen te werken door kinderen te sponsoren, ministry was geboren.

Guatemala's behoefte aan zendingswerk blijft groeien. Ondanks dat het de grootste economie van Midden-Amerika heeft, leeft meer dan 59% van de Guatemalteekse bevolking op of onder de armoedegrens; 16% leeft in extreme armoede. Inheemse gemeenschappen en plattelandsgemeenschappen ervaren de gevolgen van armoede sterker. Helaas heeft de Covid-19-pandemie tientallen jaren van zwaarbevochten economische vooruitgang teruggedraaid.

Gezondheid en medische behoeften zijn ook groot. Guatemala heeft het op drie na hoogste percentage chronische ondervoeding ter wereld. Artsen zeggen dat maar liefst 6 van de 100 kinderen in Guatemala sterven door gebrek aan goede voeding en basismedicijnen.

Albanië

Tegen het begin van de jaren 90 had LWAAC nieuwe regisseurs, Ron en Pat Kelly. Ron en Pats missie om "nog een kind, nog een dorp, nog een land" te bereiken, bracht hen ertoe de ministry naar Albanië in 1995. Als een van de armste landen in Europa en tevens de enige moslimnatie van het continent in die tijd, kregen ze te maken met grote moeilijkheden en vervolging, maar ze zagen veel vrucht en groei.

Van degenen in Albanië die enige vorm van religie praktiseren in dit overwegend atheïstische land, is 57% moslim en minder dan 1% evangelische christenen. Sinds de val van de communistische regering in 1991 verloopt de strijd tegen de armoede op lonen zeer traag. De meerderheid van de mensen die in armoede leven, heeft laaggeschoolde beroepen die weinig werkzekerheid bieden – vooral nu met de Covid-pandemie.

We houden van deze twee landen en zijn vereerd om hen te dienen door in hun fysieke en spirituele behoeften te voorzien.

In Guatemala worden meer dan 8,000 kinderen gevoed via onze voedselprogramma's met zeven kerken die nu verspreid zijn over de regio. In Albanië worden meer dan 900 kinderen gevoed via onze voedingsprogramma's en er zijn nu vijf kerken die het evangelie van Jezus Christus naar dit land brengen.

Voor degenen onder jullie die ons levensveranderende werk hebben gesteund: bedankt! Je bent echt een zegen geweest voor de 'minsten van dezen'. Als u nog niet met ons samenwerkt, vragen we u gebedsvol te overwegen sponsor worden.