We zijn verheugd om dat aan te kondigen we hebben een nieuw kindersponsorprogramma gelanceerd in Elbasan, Albanië. Ondanks uitdagende gezondheids- en economische omstandigheden, blijven we onze ministry operaties voor deze geliefde mensen. Deze nieuwe stad wordt toegevoegd aan onze programmasites in Pogradec, Upper Mokra, Katjel en meer.

Pastor Kristjan Kotorri en zijn team van trouwe gelovigen zijn afgelopen voorjaar begonnen met het registreren van kinderen. Het momentum neemt toe; we hebben al tientallen nieuwe kinderen ingeschreven in Elbasan.

Elbasan, de op drie na grootste stad van Albanië, is een cultureel centrum voor het land en is een behoorlijk toeristische bestemming geworden. Elbasan heeft ook meer dan gemiddelde scholen en medische diensten.

Echter, de behoefte aan kindsponsoring en spirituele ontwikkeling is erg groot.

Ondanks het grote aantal bedrijven in de stad, hebben de meeste slechts één persoon in dienst, en werkloosheid is erg hoog. Voor mensen met een baan bieden de meeste werken in de staal-, mineraal- en cementfabrieken van de stad salarissen ver onder het leefbaar loon. Door deze fabrieken is Elbasan een van de meest vervuilde steden van het land geworden en velen daar hebben ademhalingsproblemen. Voor veel gezinnen is elke dag een strijd om te overleven. Naast de gezondheids- en economische problemen, zijn de meeste inwoners van het land praktiserende moslims.

Sinds de start van het programma hebben we de ouders gevraagd om met de kinderen mee te gaan en aanwezig te zijn. We vinden het leuk om de ouders te ontmoeten als de kinderen hun eerste voedselpakket krijgen. Ze komen ook regelmatig samen in onze nieuwe kerk - op deze manier worden ze fysiek en geestelijk gevoed met het Woord van God.

Ons doel in Elbasan is hetzelfde als elk geopend programma: de kinderen fysiek en spiritueel helpen. Maar we beperken dit niet ministry aan kinderen; we willen herstel brengen aan het hele volk.

Door de vrijgevigheid van onze sponsors en kerkpartners zijn we in staat om hulp en genezing te brengen aan deze verarmde gemeenschappen. We vragen u gebedsvol te overwegen om onze levensveranderende, levengevende ministry werk in Albanië.

WORD SPONSOR