Voor de afgelopen drie jaar, Living Water Adopt-a-Child (LWAAC) is een van de weinige non-profitorganisaties die zich inzetten om de Albanezen die op het platteland van Boven-Mokra wonen, te beïnvloeden. Ons team reist twee keer per week naar dorpen in Upper Mokra om bijbelstudies te organiseren, bijbellessen te geven, diensten te leiden en vrouwen, mannen en kinderen samen te brengen voor evangeliegerichte activiteiten.

Upper Mokra is een geïsoleerde regio diep in de bergen van Albanië met een bevolking van 1,200. Door de geografische ligging van het gebied zijn de burgers afgesneden van traditionele banen, goede infrastructuur en andere openbare diensten. Als gevolg hiervan heeft de overheid deze mensen verwaarloosd en onvoldoende geïnvesteerd in de regio.

Dit gebrek aan economische kansen heeft ertoe geleid dat veel gezinnen, vooral jonge gezinnen, zijn geëmigreerd naar meer stedelijke gebieden van het land. Sommige gezinnen zijn in het gebied gebleven, maar trekken tijdens het oogstseizoen drie maanden naar Griekenland.

Het merendeel van onze evangelisatie-activiteiten wordt georganiseerd in een gemeenschapscentrum in Trebinja, maar we organiseren ook Bijbelklassen en zusterschapsevenementen in Dunica en Kalivac. Deze drie steden vormen de meerderheid van Upper Mokra. Ondanks dat het gebied overwegend moslim is, hebben we het Evangelie kunnen verspreiden onder een aanzienlijk deel van de meer dan 400 gezinnen die dit landelijke gebied naar huis noemen.

We gebruiken deze bijeenkomsten om gratis Bijbels te verspreiden met dank aan de Albanian Bible Society.

LWAAC-medewerkers werken ook aan het aanpakken van voedselonzekerheid in de regio. We bezorgen elke maand voedselpakketten aan gezinnen die onze bijeenkomsten en activiteiten bijwonen. Daarnaast bezorgen we soms kerstgeschenken aan de kinderen als er geld beschikbaar is.

Ons ministry onderzoekt ook meer manieren waarop we deze Albanezen kunnen helpen een veiliger en gezonder leven te leiden door kwesties op het gebied van sanitaire voorzieningen, hygiëne en kwaliteit van leven aan te pakken. Veel dorpelingen wonen in stenen huizen die geen goed sanitair voor drinkwater hebben, omdat het merendeel van hun middelen wordt besteed aan het onderhoud van hun landbouwgrond. Zelfs werken in het veld kan voor sommige gezinnen een probleem zijn, aangezien veel leden van de gemeenschap land bezitten dat ver van hun huis verwijderd is. Zonder betrouwbaar transport lopen deze gezinnen naar hun land en bewerken ze de grond met een combinatie van handgemaakt gereedschap en vee.

Voor meer informatie over onze inspanningen in Albanië kunt u terecht op het Albanië pagina van onze website. Bedankt aan al onze genereuze donateurs die de middelen hebben verschaft om het woord van God in dit land te verspreiden!