Door: Dr. Pablo McKeown, coördinator medische en tandheelkundige klinieken, LWAAC Guatemala

Mijn naam is Dr. Pablo McKeown. Ik ben geboren in Joyabaj, Guatemala, en opgegroeid in de nabijgelegen stad Zacualpa.

Mijn ouders konden nooit met elkaar overweg. Uiteindelijk brachten hun voortdurende gevechten mijn zus Martha en ik ertoe bij onze grootmoeder te gaan wonen. Mijn grootmoeder nam ons met open armen in huis, ondanks haar financiële problemen, en heeft altijd voor ons gezorgd en ons hart gevuld met liefde. Ze leerde ons moraal, waarden en hoe we attente en respectvolle kinderen van God kunnen zijn.

Deze leringen lieten me zien dat ik de morele plicht heb om mijn medemens te helpen en in de behoeften van mijn volk te voorzien. Kortom, haar wijsheid inspireerde me om dokter te worden.

Sindsdien bad ik elke dag tot God dat hij me de kracht en vaardigheden zou geven om anderen te helpen zoals zij mij hebben geholpen. Ik was zestien jaar oud toen mijn wensen uitkwamen en Living Water Adopt-a-Child (LWAAC) oprichters Mack en Peggy McKeown namen me onder hun hoede. Ze boden me een plek aan om te wonen en te werken, terwijl ze me leerden over de liefde van Jezus Christus en Gods doel voor ieder van ons. Kort daarna accepteerde ik Jezus als mijn persoonlijke Redder en God zegende mijn zus en ik met de gave van een nieuw gezin - de McKeowns. Mijn zus en ik bleven naar hen opkijken als hun pas geadopteerde kinderen en enthousiaste studenten.

Ik voltooide mijn basis-, basis- en middelbare schoolopleiding op openbare scholen in Zacualpa en Antigua City. Ik vervolgde mijn studie aan de San Carlos University, waar ik mijn droom om dokter te worden vervulde. Nadat ik in 1993 was afgestudeerd aan de medische school, keerde ik terug naar LWAAC om toezicht te houden op de medische zorg en tandheelkundige activiteiten van het programma als coördinator van de medische en tandheelkundige kliniek.

Geen van deze prestaties zou mogelijk zijn geweest als Jezus me niet naar Mack en Peggy McKeown en LWAAC had geleid.

In de afgelopen 26 jaar heb ik het voorrecht gehad dit te blijven zien ministry bouw van voedselprogramma's, kerken en medische en tandheelkundige klinieken in mijn land. Geleid door God, biedt LWAAC fysieke, emotionele, voedingskundige, medische, tandheelkundige en spirituele hulp aan kinderen en gezinnen die in armoede leven.

Ik ben een levend bewijs van het waardevolle fruit dat LWAAC produceert in de vorm van geweldige mannen en vrouwen. Ons ministry begeleidt kinderen om in hun jeugd uitzonderlijke ouders en steunpilaren te zijn in hun gemeenschap. Elk van hen, waaronder ikzelf, koestert de steun, liefde en voeding die ze van LWAAC hebben gekregen.

Ik blijf dienen als coördinator medische en tandheelkundige klinieken voor LWAAC Guatemala en woon in de buurt met mijn vrouw, Maria Rosaura Noriega, en onze drie dochters: Peggy, Deniece en Wendy.