Albanië blijft zich gestaag herstellen van de gevolgen van de COVID-19-pandemie, waardoor Living Water Adopt-A-Child (LWAAC) om te beginnen met het hervatten van ons normale ministry operaties. We anticiperen op de heropening van onze voedingsprogramma's binnenkort, met scholen die nu on-site instructie aanbieden. Kerkactiviteiten zoals bijbelstudie, jeugdbijeenkomsten en dooplessen zijn ook hervat, terwijl ze sociale afstandsmaatregelen bleven volgen.

Voedingsprogramma's Plannen voor heropening

Na maanden van versoepeling van de beperkingen op het gebied van de volksgezondheid in het hele land, hervatten de Albanese scholen eindelijk het onderwijs medio september, waardoor de mogelijkheid ontstond voor onze voedingsprogramma's om weer semi-normaal te opereren.

We zouden beginnen met het uitdelen van voedselpakketten op de locatie van ons voerprogramma, in tegenstelling tot huis-aan-huisbezorging.

Hoewel het enorm lonend is, is dit van deur tot deur geïndividualiseerde proces zeer arbeidsintensief geweest en door de deuren van ons voedingsprogramma opnieuw te openen, kunnen we een groter aantal mensen in nood van dienst zijn. We zijn nog steeds niet in staat om warm eten te serveren, maar we weten dat de voedselpakketten onze gesponsorde kinderen nog steeds zullen voorzien van de voeding die essentieel is om hun welzijn te garanderen.

Kerkactiviteiten worden in het hele land hervat

Onze kerken in Albanië zijn heropend en gaan door met het houden van bijbelstudie en jeugdbijeenkomsten volgens de plaatselijke volksgezondheidsmaatregelen. De Heer heeft ons ook gezegend met de opening van twee nieuwe kerken in Pogradec, in Homezh, die al veelbelovende resultaten boeken.

Veel nieuwe gezichten zijn nieuwsgierig om meer over het evangelie te weten te komen en bezoeken diensten en bijbelstudiegroepen.

In Katjel hebben zes nieuwe gelovigen onlangs de gelegenheid gehad om in het openbaar hun geloof te belijden door middel van de doop tijdens een kleine bijeenkomst binnenshuis die werd gehouden in overeenstemming met de huidige gezondheids- en veiligheidsbeperkingen.

We hebben je hulp nodig

Hoewel onze ministry operaties worden hervat, we ervaren een ongekende behoefte aan kinderen die wachten om de levensveranderende gift van sponsoring vanwege de wijdverbreide economische impact van COVID-19. Uw vrijgevigheid zal ons helpen te voorzien in voedzaam voedsel, essentiële medische en tandheelkundige zorg, en Christus centraal ministry aan kinderen die in armoede leven.

We zijn dankbaar voor uw voortdurende gebeden en steun. Bedankt dat je ons hebt geholpen om de handen en voeten van Jezus te zijn voor de allerarmsten in Albanië!