Door: Magnolia Brisel Gómez Godínez, tweetalig secretaris, LWAAC Guatemala

Mijn naam is Magnolia Brisel Gómez Godínez. Ik ben geboren op 22 april 1993 in Antigua, Guatemala en opgegroeid in San Miguel Dueñas Sacatepéquez (Dueñas).

Ik heb er altijd van gedroomd secretaris te worden. Toen ik zeven jaar oud was, nam mijn vader me mee naar het telefoonbedrijf TELGUA, waar hij werkte als bewaker. Ik herinner me dat ik verblind werd door alle ongelooflijke mensen die de telefoons beantwoordden en hielpen bij het beheren van de dagelijkse activiteiten van het bedrijf. Dat bezoek inspireerde me om secretaris te worden. Terugkijken, dat was het moment waarop ik het vooropgezette plan van onze Heer voor mijn leven begon te realiseren.

Een paar jaar na dat bezoek riep God mijn vader om zijn problemen aan te pakken. Hij was een spirituele man die door gevoelens van eenzaamheid verstrikt raakte in de last van alcoholisme. Mijn vader was het moe om in pijn te leven en begon een plek te zoeken waar hij geaccepteerd zou worden en de aanwezigheid van God zou voelen.

De Heer verhoorde zijn gebeden en leidde mijn vader naar de Living Water Adopt-A-Child (LWAAC) kerk in Dueñas.

Bij LWAAC steunden de voorgangers hem en zorgden ervoor dat hij zich door God geliefd voelde. Mijn vader nodigde later de rest van ons gezin uit om zich bij hem in Dueñas te voegen. Ik begon het voedingsprogramma bij te wonen en accepteerde Jezus als mijn persoonlijke Redder. Ik herinner me nog mijn kindnummer, DU0436. Ik herinner me dat ik het leuk vond om over de Bijbel te leren in onze evangelisatielessen. Onze leraren probeerden altijd nieuwe strategieën uit, zoals dansroutines, liedjes en toneelstukken, om ons over het leven van Jezus en zijn liefde voor ons te leren.

Ik begon meer betrokken te raken bij de kerk en hielp bij het faciliteren van bijbellessen voor de jongere kinderen. Toen ik 16 was, gaf God me het voorrecht om me aan te sluiten bij het aanbiddingsteam van onze kerk en zijn woord te prediken in de jeugddiensten. Rond deze tijd voegden mijn ouders zich ook als diakenen bij het aanbiddingsteam. Mijn vader sloot zich ook aan bij het evangelisatieteam en begon te prediken op de radio.

In 2011 rondde ik mijn opleiding tot tweetalig secretaresse af en begon ik aan een baan bij een druk bedrijf. Werk begon elk aspect van mijn leven te verteren.

Ik merkte dat ik minder tijd besteedde aan het dienen van God en meer tijd aan het werken in het bedrijf.

Ik bad tot de Heer voor een andere baan waardoor ik Hem beter zou kunnen dienen en de gaven die Hij mij had gegeven, zou kunnen gebruiken.

Twee jaar later gaven internationaal directeur Steve McDaniel en zijn vrouw, Ana, me de kans om te interviewen voor een functie in het evangelisatieteam. Ik werd aangenomen voor de baan en bracht de volgende vijf jaar door met het prediken van Gods Woord aan tieners en kinderen. Gedurende deze tijd ontving ik een studiebeurs van LWAAC om mijn opleiding voort te zetten en een voortgezette opleiding in jeugdstudies te volgen.

Vorig jaar werd ik gepromoveerd tot mijn droombaan als tweetalige secretaresse om de dagelijkse activiteiten van LWAAC Guatemala te helpen beheren.

LWAAC heeft hoop en vreugde gebracht aan gemeenschappen in Guatemala.

In mijn geboorteplaats brengt LWAAC buren samen om honger te bestrijden, armoede te verminderen en de liefde van God te verspreiden. Dit ministry bracht ook mijn familie dichter bij elkaar en gaf ons financiële stabiliteit. Nu werken mijn moeder, broer en ik allemaal voor Living Water Adopt-A-Child. Mijn moeder is kok en mijn broer werkt op de boekhoudafdeling. Ik blijf als tweetalige secretaresse in het kindersponsoringsteam en als diaken bij het LWAAC-kerk in Jocotenango.

Ik ben erg dankbaar en echt gezegend door God.

"Want ik ken de plannen die ik voor je heb," verklaart de Heer, "plannen om je te voorspoedigen en je geen kwaad te doen, plannen om je hoop en een toekomst te geven." ~ Jeremia 29:11