Het is gemakkelijk om te verdwalen in de cijfers - 74,000 gevallen, 50,000 hersteld, enz. - maar Living Water Adopt-A-Child (LWAAC) zet door in Guatemala. Naarmate COVID-19-gevallen toenemen, gaat ons toegewijde team van deur tot deur om gesponsorde kinderen en hun gezinnen te voorzien van boodschappen, andere essentiële middelen, aanmoediging en gebed.

Artikelen die worden uitgedeeld zijn onder meer zeep, rijst, bonen, noedels, suiker, olie, melk, koffie en een vitaminedrank voor kinderen. We checken ook regelmatig in bij families om hun welzijn te verzekeren en hen dat te laten weten we zijn hier om hen te ondersteunen in deze uitdagende tijden.

Een bepaalde moeder was dolblij dat ze vorige maand een voedselpakket kreeg. Ons personeel reed vier uur van het bedieningscentrum om haar mand met eten te bezorgen en de moeder reageerde met tranen van vreugde toen ze zag wat ze brachten. Haar familie was bijna zonder eten en deze boodschappen waren een antwoord op gebed. We zijn nederig dat de Heer ons heeft gebruikt om deze vrouw in haar tijd van nood te helpen.

We gaan door met het online uitvoeren van bepaalde delen van onze bediening tijdens de COVID-19-pandemie. Het personeel organiseert regelmatig online kerkdiensten en onze artsen geven medische consulten via telefoon en video. Onze tandheelkundige klinieken blijven echter gesloten op bevel van de overheid.

Maria, een van de oudere vrouwen uit ons Women In Need (WIN) -programma, vertelt wat LWAAC onlangs voor haar heeft betekend:

"Hallo mijn naam is Maria. Ik ben 85 jaar oud. Ik ben een weduwe. Ik heb maar één kind. Ik heb last van maagproblemen en diarree. Helaas heb ik nog geen dokter bezocht omdat ik niet de middelen heb om ervoor te betalen. Ik heb vanwege mijn leeftijd geen vaste baan. De man van mijn dochter heeft moeite om zijn gezin en mij te onderhouden. Hij is boer en werkt ook als dagloner. Op dit moment is het erg moeilijk voor hem om een ​​baan te vinden vanwege de Covid-19 pandemie. "

“We hebben thuis niet veel eten. Ik voel me zwak en ik denk dat ik soms misselijk word van mijn maag omdat mijn maag eraan gewend is geraakt niet veel te eten. In ons huis hebben we niet genoeg voedsel voor ons allemaal. Soms ga ik om geld bedelen op het plein van de hoofdstad en gebruik ik dit geld om eten te kopen. Ik woon op een stuk land dat een lid van mijn kerk aan ons heeft geleend om van te leven. Ons huis is gemaakt van houten stukken en blikken platen in plaatdak, vuilvloer en stromend water. We hebben geen elektriciteit, dus we gebruiken kaarsen om 's nachts aan te steken. De blikken platen van ons dak zijn oud en beschadigd. Ik loop ongeveer een uur om bij het voedingsprogramma en de Living Water Church te komen. Enkele van mijn grootste behoeften zijn boodschappen, medische zorg, blikken lakens en kleding. "

We hebben het voorrecht om de liefde van Jezus te tonen aan Maria, kinderen die anders met honger naar bed zouden gaan, en aan alle andere arme Guatemalteken die onze bediening dient. U kunt meer te weten komen over onze bediening in Guatemala door de Guatemala webpagina op onze website.