Na 2 jaar van eerste hulpwerk, zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat ons Proptisht-programma in Lower Mokra nu officieel up-and-running is! Toen de lockdown-beperkingen na de Coronavirus-pandemie begonnen te verminderen, werd de eerste groep kinderen en weduwen geregistreerd voor sponsoring en dus onze 5th programma in Albanië is nu een realiteit!

Lower Mokra is ver van onze keukenfaciliteiten in Pogradec, waar warme maaltijden worden gekookt voor onze andere 4 programma's. Daarom wordt de praktische hulp in dit dorp gegeven als een maandelijks voedselpakket dat een gemiddeld gezin van 8 maaltijden voorziet.

Om dit in context te plaatsen: gezinnen die vanwege werkloosheid in aanmerking komen voor overheidssteun krijgen ongeveer € 25, - per maand. De maandelijkse voedselpakketten die we leveren hebben een waarde van ongeveer € 20, - dus dit is een enorme zegen voor deze gezinnen.

We werken samen met de overheid en twee klinieken in Tirana om gratis medische zorg te bieden aan deze gezinnen, en tandheelkundige zorg voor de kinderen zal worden geboden door onze eigen kliniek in Kotodesh. Onze samenwerking met Christianity Explored heeft gezorgd voor materiaal in de Albanese taal en we houden regelmatig bijbelstudie en kleine groepsbijeenkomsten voor de mannen en vrouwen in het dorp, evenals activiteiten voor de kinderen. Als dit programma eenmaal goed is ingeburgerd, hopen we verdere input te leveren, zowel sociaal als educatief. De Proptisht-activiteiten vinden twee keer per week plaats, net als onze andere programma's, en we hopen binnenkort sponsorprogramma's te openen in nog eens 3 dorpen in Upper Mokra.

Na de succesvolle lancering van ons Women In Need (WIN) -programma in Guatemala vorig jaar, zijn we nu begonnen weduwen te registreren voor sponsoring in Albanië! De zeer jonge en de zeer oude zijn de meest kwetsbare in de samenleving, dus we zijn verheugd om weduwen aan te bieden voor sponsoring. Deze dierbare dames krijgen dezelfde steun, liefde en spirituele zorg als de kinderen in onze programma's en we kijken ernaar uit om meer vrouwen, en mogelijk ook mannen, te kunnen helpen terwijl dit opwindende project zich ontwikkelt.