Kindsponsoring is de kern van wat we doen Living Water Adopt-A-Child, maar we hebben ook andere projecten die mensen kunnen steunen. Een daarvan is ons M25-project, dat ouderen in de gemeenschap helpt.

De naam komt van het bijbelvers Mattheüs 25:35, “... toen ik honger had, gaf je me iets te eten; toen ik dorst had, gaf je me iets te drinken… ”maar de oorspronkelijke inspiratie voor dit project kwam van een lieftallige dame genaamd Maria. Maria was in de tachtig en zorgde voor haar kleindochter, ook Maria genaamd, die leerproblemen heeft. De jonge Maria komt naar ons voerprogramma in Chuchuca. Ze is 80 jaar oud, maar heeft de mentale leeftijd van een 20-jarig meisje. Haar vader verliet het gezin toen ze jong was en haar moeder liet haar zorg over aan haar grootmoeder. Ze moet ongeveer 4 uur lopen om bij het voedingsprogramma te komen en omdat ze die reis niet alleen kan maken, vergezelt grootmoeder Maria haar.

Op een dag dat de sponsor van de jonge Maria hen bezocht, was onze internationale directeur, Steve McDaniel, aanwezig om te vertalen. Oma Maria vroeg om Steve te spreken en zei:

“Ik moet twee uur lopen om Maria naar het programma te brengen en dan moeten we weer twee uur naar huis. Ik begrijp dat je regels hebt waar je je aan moet houden, maar kan ik alsjeblieft maar één tortilla hebben om me de energie te geven voor de wandeling naar huis. "

Terwijl Steve naar haar keek, kwam het vers uit Mattheüs 25 in hem op en hij wist dat we ook iets moesten doen voor deze kwetsbare ouderen.  "

"Nee, je kunt niet één tortilla hebben," zei hij tegen haar, "je kunt een volledige maaltijd krijgen."

We hebben ons nu gecommitteerd aan het dienen van "Vrouwen in nood" die zijn geregistreerd in onze programma's en die ook maaltijden ontvangen. Deze vrouwen zijn beschikbaar voor sponsoring, net als de kinderen. Onze kerken in drie van de dorpen waar we programma's hebben (Duenas, Jocotenango en Pasojoc) openen ook eens per maand hun deuren om een ​​warme maaltijd en een vriendelijk gezelschap te bieden aan enkele van de meest kwetsbare volwassenen in deze gemeenschappen. Dit programma is ook beschikbaar in Albanië.

Helaas is oma Maria onlangs overleden, maar ze inspireerde een blijvende erfenis waarvan vele ouderen in haar gemeenschap en daarna nog jaren zullen profiteren.